fluture_blog

De la APT la FAPT

În zilele noastre, începem să ne întrebăm din ce în ce mai mult ce laturi ale noastre au rămas încă neexplorate, să căutăm să descoperim talente și aptitudini pe care nu știam că le deținem sau pe care n-am avut niciodată curiozitatea să le aprofundăm așa cum se cuvine. Și, pe măsură ce timpul trece, iar noi reușim să ne definitivăm ca persoane, devine din ce în ce mai ușor să ne dăm seama că putem mai mult, că putem mai bine.

Iar acest lucru se poate observa astăzi, căci toți interacționăm într-un fel sau altul cu anumite cărți, cursuri sau alte mijloace care să ne asiste și să faciliteze toată această căutare pentru ca evoluția să se întâmple în ritmul nostru. Însă, uneori se întâmplă să cădem într-o capcană și să confundăm procesul cu rezultatul final. Mai exact, după ce parcurgem acea carte sau finalizăm acele ore de curs, putem avea senzația că dezvoltarea noastră s-a întâmplat deja și am reușit să progresăm.

Adevărul este că, în acest moment, încă ne putem considera doar apt pentru…. Ne-am instruit cum să procedăm ca să ne dezvoltăm, iar acum știm alegerile pe care trebuie să le facem ca să ne atingem scopul. Pe scurt, am învățat cum să ne accesăm resursele și următorul pas este să le folosim în favoarea noastră. Și aici apare, de fapt, diferența.

O altă greșeală frecventă este să ne promitem nouă înșine că vom urma acele sfaturi și că le vom pune în aplicare în momentul în care se va ivi situația. Adevărul este, însă, altul. Este de datoria noastră să ne generăm aceste situații, să căutăm aceste evenimente, să nu ratăm nicio ocazie de a exersa și de a practica toate elementele teoretice pe care le-am dobândit. Altfel, riscăm să pierdem toate aceste cunoștințe noi și să ne dăm seama mai târziu că lacunele acumulate ne obligă să o luăm de la capăt.

Totuși, până acolo este un drum lung. Pentru moment, totul se rezumă la o decizie simplă: pot să fac acest lucru și vreau să îl fac acum. Aici este vorba de fapt.

Și așa este, dar cu condiția chiar să acționăm, să ne provocăm pe noi înșine să ne construim circumstanțe în care să ne putem dezvolta și apoi să participăm la acestea. Astfel, vom reuși ne atingem țelul și să putem să evoluăm mai departe.

Succesul e la îndemână!