Sau pe românește AMÂNARE.
Dar de unde vine acest cuvânt și de ce e atât de îndrăgit de unii iar de alții este iubit?
Nici nu mai trebuie să ne gândim de unde vine – din limba latină😊😊
De aici ni se trag toate, nu-i așa?
PRO-CRASTINUS = lăsat pentru mâine.
Acum serios că nici nu m-a interesat de unde vine atunci când nu îmi plăcea să fac ceva, sau nu aveam chef ☹☹ și cred că și tu ești la fel ca mine.
Dar am simțit de câteva ori rău de tot că ar fi fost mai bine să nu amân. Și aici cred că iar ești de acord cu mine.
Și oricât de multe consecințe ar avea amânarea uneori e bună și vom vedea și părțile ei bune mai încolo. Acum aș vrea să-ți spun cum m-a ajutat pe mine mazărea ….să înving amânarea.
Pe jumătate în glumă, pe jumătate în serios, un prieten de-al meu citează următoarele ca scuză pentru amânare: „Orice lucru care merită făcut, merită amânat!”
Ți se pare cunoscut exemplul de mai jos?
Este vineri după-amiază și mai e puțin și se termină programul. A fost o săptămână grea. Lucrezi furios pentru a termina un raport pe care trebuie să-l predai, în timp ce te cerți în sinea ta că nu te-ai apucat mai devreme de ce era urgent. Cum s-a întâmplat asta iar? Ce nu a mers bine? De ce ți-ai pierdut concentrarea? Faci raportul asta lunar și știi ce trebuie să pui în el și cum să aduni informația. Ei bine, iar ai stat prea mult de vorbă sau poate pe rețelele de socializare, te-ai tot pregătit să te pregătești să fii pregătit☹☹, pauzele de cafea și în fine unele lucruri chiar le-ai fi putut lăsa lejer pe săptămâna viitoare. Și acum te simți vinovat că ai amânat începerea raportului și…uite unde ești iar? În criză de timp.
Procrastinarea ne poate face să nu respectăm termenele limită și ne poate împiedica să profităm de noi oportunități care apar. Din experiență, recunoaștem capcanele procrastinării, dar, cumva, tot cedăm în fața ei.
De ce se întâmplă acest lucru?
De ce procrastinăm?
✤ Sentimentul de copleșire. Uneori s-ar putea să tergiversezi lucrurile pur și simplu pentru că te simți copleșit.
Ai atât de multe pe cap încât nici măcar nu știi de unde să începi. Ironia este că, amânând inevitabilul, nu faci decât să vă crești stresul și timpul de care va fi nevoie pentru a finaliza totul.
✤ Sarcini neplăcute. Din când în când, o sarcină neplăcută se poate ivi asupra ta. S-ar putea să îți fie teamă să te ocupi de ea, așa că o amâni. Dar, făcând acest lucru, ea îți bântuie realitatea și în cele din urmă, va trebui să te ocupi de ea.
✤ Atracția către ceva amuzant. Când toată lumea din jurul tău se distrează, este greu să te ții de treabă din fața ta. Ar fi mult mai amuzant să te alături tuturor celorlalți în veselia lor, chiar dacă făcând acest lucru vei rămâne în urmă.
✤ Distrageri. Din când în când, distragerile venite din alte domenii ale vieții tale par să îți ceară atenția și te împiedică să te ocupi de adevăratele priorități.
✤ Eșecul de a planifica sau de a programa. Fără un plan și un program pentru a-l duce la bun sfârșit, alte lucruri se suprapun peste acele lucruri pe care trebuie să le finalizezi. Rezultatul este că amâni abordarea lucrurilor importante și te trezești
la mila lucrurilor banale și neplanificate.
Știu că până acum nu are legătură cu mazărea….vine și continuarea😊😊😊
Materiale gratuite:
Pentru mai multe informații despre cum poți avea o relație de cuplu fericită poți asculta înregistrarea de la Masterclass „Cum să transformi cearta în dialog”
Pentru mai multe informații în sfera dezvoltării personale, te invit în grupul meu de Facebook: https://bit.ly/retetededezvoltarepersonala
© Toate Drepturile Rezervate Training Explore S.R.L.