Unde sunt obiectivele tale?

Mai știi că acum 3-4 luni ți-ai stabilit niște obiective pentru 2021?

Ce–ar fi să te mai uiți peste ele?

Acesta este unul dintre acele subiecte despre care aș putea scrie toată ziua și în fiecare zi. Stabilirea obiectivelor, atingerea obiectivelor, obiective, obiective, obiective! Auzim asta peste tot.

Cu toții știm expresia „timpul înseamnă bani” și ne-am spus „așa e!”.

Ei bine asta a fost… Lucrurile s-au schimbat mult în ultimii 5 ani.

Dacă ne uităm pe un raport economic vedem cea mai creștere în sectorul „Servicii profesionale și de afaceri”. Aici intră – tehnologia, IT, inginerie, juridic, companii de consultanță, contabilitate etc.

Pe măsură ce serviciile s-au automatizat, acest sector a crescut cu peste 300%…

Care sunt efectele?

S-a trecut de la o economie a timpului (Time is money) la economia cunoașterii (Productivity is money).

Astăzi, timpul nu mai este bani. Productivitatea este bani.

Deci, cum arată managementul timpului ACUM?

Nu putem să vorbim despre gestionarea timpului fară a vorbi despre modul în care îți gestionezi atenția și energia (asta e unul din motivele pentru care cred că totul începe de la cum îți setezi scopul în viață).

Cu toții avem obiective. Fiecare dintre noi. Unii dintre noi credem că am renunțat cu mult timp în urmă și nu avem, dar avem. În fiecare zi ne trezim cu obiectivul de a trăi o altă zi. Ok, poate că asta este o exagerare, dar nu avem cu toții într-o oarecare măsură obiective? Și de ce este atât de important să ai obiective? 

Cei mai de succes oameni de pe această planetă nu s-au trezit într-o zi cu o idee și câteva minute mai târziu, după ce s-au îmbrăcat, au avut succes … În niciun caz. Au avut o idee și au dezvoltat un plan. În cadrul acestui plan existau obiective – unele mari, altele mici – unele realizabile doar într-o oarecare măsură. 

Și în fiecare zi, ei au lucrat la asta – „cioplind”, având victorii și eșecuri pe parcurs, dar modificând și reevaluând și lucrând la obiective. Obiectivele lor!

Am avut obiective din ziua în care ne-am născut. Să stăm în picioare. Să mergem. Să vorbim. Să ne hrănim singuri. Să ne îmbrăcăm. Să ne exprimăm. Să ne facem prieteni. Să învățăm. Să comunicăm. Să dezvoltăm relații. Să învățăm anumite abilități. Să avem o slujbă. Să ne căsătorim. Să avem o familie. Să cumpărăm o mașină… o casă…o vacanță…. 

Multe dintre aceste lucruri sunt repere pe care le putem realiza numai cu un plan de acțiune și cu stabilirea obiectivelor. 

Obiectivele sunt pași pe care intenționezi să îi faci. A avea o viață fără obiective este ca atunci când te urci în mașină și conduci fără să ai o destinație, așteptând să ajungi undeva fără să ai nici o idee despre cum să ajungi acolo. Dacă ai avea o hartă sau un GPS, ai fi putut ajunge acolo într-un timp rezonabil, dar pentru că doar ai condus și ai condus – poate vei ajunge în cele din urmă acolo, dar cu ce cost? Cât timp și energie ai pierdut pentru că nu te-ai oprit câteva minute să îți treci destinația în GPS? 

Deplasarea prin viață fără o hartă e costisitoare ca timp, energie și bani. Cum să atingi ținta cu ochii închiși?

Dacă vrei să îți atingi obiectivele pentru anul 2021, vezi chiar acum unde ești și ce ar trebui să schimbi sau să faci diferit dacă te-ai îndepărtat de ele. Mai ai timp să ajungi acolo unde vrei dacă ai o „hartă bună”.

Succesul e la îndemână!