FELICITĂRI !

Ai obținut următorul rezultat

 

Cum să-ți influențezi partenerul ?

Cum să vorbești cu partenerul tău pe limba lui ?

Dincolo de modul de influențare a partenerului și cum să vorbești pe limba lui, în paginile următoare vom acoperi și o descriere a partenerului tău, astfel încât să obții o imagine mai clară despre care sunt calitățile cheie ale sale, pe ce se concentrează, motivația și temerile. Acest lucru îți va oferi un avantaj în anticiparea și pregătirea pentru discuții care duc la rezultatul dorit de tine.

 

 Cunoașterea acestui lucru va conduce la mai puțin stres și la o relație armonioasă în timp ce îl influențezi.
 
Dacă te apropii de un leu înfometat în același mod în care te apropii de un cățeluș drăguț ai putea fi rănit. La fel se întâmplă și cu oamenii. Când abordăm oamenii într-un mod greșit, mesajul nu ajunge la ei. Când abordăm oamenii așa cum trebuie abordați – adică pe limba lor, aceștia devin atenți, sunt deschiși și ne putem conecta cu ei.
 
Să începem cu descrierea partenerului tău pentru a-l înțelege mai profund.
 
Partenerul tău aduce armonia în relație și oferă stabilitate prin atenția asupra nevoilor celuilalt și felul de a duce lucrurile la bun sfârșit. El tinde să fie ușor de înțeles și să se înțeleagă cu toată lumea fără să atragă atenția asupra sa. Este cea mai stabilă persoană. Nu are nevoie de distincții publice, dar vrea să fie apreciat pentru contribuția sa. Deși introvert, este orientat către oameni.
Puncte forte:
 • De încredere
 • Loial
 • Adaptabil
 • Jucător de echipă
 • Bun ascultăor
Armonia și conectarea cu oamenii sunt motivatorii cheie pentru stilul său de personalitate.
Deși are emoții profunde, preferă să nu le arate. Este dificil să îl scoți din pepeni! De obicei este oarecum rezervat și greu poate fi citit de alții. După o conversație cu el, poți constata că te simți mai confortabil cu problemele tale, dar ai aflat puțin despre ale sale.
El tinde să adopte un rol pasiv în conflicte. Din păcate, interiorizarea conflictelor sale poate deveni în cele din urmă nesănătoasă și poate duce chiar la simptome fizice.
 
Preferința sa pentru stabilitate și securitate îl determină să amâne schimbările necesare și ia decizii mai greu, are nevoie de timp pentru a înțelege motivele schimbării și pentru a se gândi la asta, pentru a se simți confortabil cu o nouă rutină.
Ce nu îi place: 
 • Conflict 
 • Instabilitate, schimbare
 • Lipsa de securitate
 
Acum, că am acoperit o descriere mai largă a partenerului tău, să vedem cum să vorbești cu el pe limba lui pentru a-l influența și pentru a obține acordul/aprobarea acestuia.
 • Realizează o conexiune personală. Recunoaște-i aportul în munca depusă.
 • Lasă-i timp de gândire. Încetinește dacă ești mai activ, lasă-i timp să se gândească înainte de a vorbi.
 • Claritate. Oferă-i clarificări cu privire la ce vrei să faceți și răspunde-i la întrebările „Cum să”. Când vrei să îi propui o schimbare, nu uita – e temerea lui, vino cu clarificări asupra modului cum îl afectează pe el – chiar dacă e de bine trebuie să i le spui.
 • Are nevoie de colaborare. Nu ia singur deciziile nici cele importante, nici cele minore.
Cum Comunici cu el:
Dacă aș fi în locul tău, așa aș vorbi cu partenerul tău:
„Auzi, vreau să știi, chiar îmi pasă de tine și îmi pasă de relația noastră. Vom face lucrurile să fie bine și vreau să te anunț că, dacă va exista vreo rezistență din partea familiei, mă voi ocupa de asta. Este important să avem noi doi armonie și să înțeleagă și ceilalți că gândim la fel.. Repet, dacă va apărea ceva rău, voi rezolva eu asta.”  El ADORĂ să audă asta!
Fie că discutăm despre viața personală sau despre viața profesională, creșterea și transformarea încep cu noi. Pentru a ajunge la destinație, trebuie să îți cunoști punctul de plecare și crede-mă, Raportul de personalitate DISC te ajută să faci acest lucru ca nici un alt instrument. Te ajută să te cunoști pe tine însuți, să îi cunoști pe ceilalți și să înțelegi modul în care te poți alinia cel mai bine cu ei.
 
Lasă-mă să îți spun puțin despre acest raport și cum te poate ajuta să realizezi ceea ce dorești mai repede decât pe cont propriu.
 
Raportul de personalitate DISC este un profil de 30 de pagini, cu o descriere despre tine mai bună decât ar putea face mama ta. 
Pe lângă faptul că afli combinația exactă între Dominant, Influent, Statornic sau Conștiincios, vei găsi și:
 • 3 grafice care arată: – cum te percep alții – MASCA, cum reacționezi la stres – NUCLEUL și modul în care te percepi pe tine însuți – OGLINDA;
 • descrierea stilului tău comportamental;
 • descrierea stilului tău de comunicare;
 • stilul de comunicare al celorlalți și cum să te conectezi cu ei pe baza stilului tău și al lor;
 • înțelegi cum iau oamenii decizii în funcție de tipul lor de personalitate;
 • punctele tale forte în 7 domenii cheie de influență, creație, relaționare … etc.
Din zeci de oameni cu care am lucrat, fiecare dintre ei mi-a făcut o listă lungă cu beneficii și cum i-a ajutat aflarea propriului stil de personalitate în stabilirea sau îmbunătățirea relațiilor personale sau profesionale:
 
„Am claritate în direcția mea și un plan de acțiune pentru a ajunge unde mi-am propus.”- mi-a zis cineva.
 
Unde ai fi peste 1 an dacă ai avea claritate despre stilurile comportamentale ale altor persoane și dacă ai ști să comunici cu fiecare pe limba lui? Cum ar arăta viața ta personală și profesională? Cât de diferită?
 
Și unde ai fi dacă nu ai face aceste lucruri? Unde ai fi dacă ai rămâne la același nivel de conștientizare? Cum ar arăta viața ta?
 
Lucrurile nu se schimbă decât dacă noi le schimbăm!
 
Crede-mă pe cuvânt, singurul regret pe care îl vei avea dacă decizi să faci evaluarea DISC va fi că nu ai făcut-o mai repede.
Print