Cum Să Transformi Cearta În Dialog

Salvează-ți RELAȚIA prin comunicare

Te întrebi de ce nu mai merge relația ta de cuplu? Ce să faci să fiți iar cei mai buni prieteni?

Nu mai pune accent pe diferențele dintre voi, amintește-ți ce v-a adus împreună.

Înscrie-te și primești înregistrarea!  👉

.

Îți plac filmele de dragoste, nu-i așa?

Fiecare poveste de dragoste este de fapt o conversație între cei doi parteneri.

Amintește-ți cum erați la început – el tatona terenul să vadă cât de mult se poate apropia de tine iar tu aveai fluturi în stomac doar la gândul că urma să îl suni.

Relația necesită un efort pentru a fi menținută pe drumul cel bun. În interiorul ei există o tensiune permanentă între forțele care o țin legată și cele care o rup în două.

V-ați făcut planuri de viitor, ați investit timp și sentimente în relația voastră și acum parcă nu mai sunteți voi.

Cum ați ajuns în această situație?

Te întrebi de ce discuțiile voastre deviază mereu spre certuri, observații critice, sarcasm, acuzații repetate și momente de tensiune?

Ai în minte permanent scenarii despre „personajul negativ“ cu care te-ai căsătorit și nu vezi nicio cale de îmbunătățire a relației?

Știu ce simți. Și eu am trecut prin aceste stări cu ani în urmă.

M-am bucurat când am găsit soluția să mergem împreună mai departe.

Trebuie să îți spun că nu mai știam ce să fac, că și eu reacționam la orice cuvânt sau gest și aveam impresia că doar eu am dreptate.

Și nu amenințarea cu „plecatul” este soluția.

Primul pas este să construiești/reconstruiești încrederea. Încrederea este oxigenul de care are nevoia relația voastră ca să respire și se clădește în timp prin …ai ghicit…Comunicare.

Când am început să îi arăt soțului meu că sunt acolo pentru el și el a făcut la fel. Când îi arăt că mă gândesc la el, că îl ascult, că nu am secrete, când las totul și aleg să fiu lângă el când e în suferință, când vorbesc despre „NOI” și nu despre „MINE”, când nu îl fac să se simtă prost în fața prietenilor, când îmi respect promisiunile – chiar și de a merge până la poștă să ridic ceva, demonstrez că sunt de încredere și că am încredere în noi și în relația noastră.

Toate cuvintele spuse, toate gesturile noastre, toate expresiile de pe fețele noastre sunt elemente extrem de importante ale conviețuirii în doi. Și chiar când nu vă vorbiți cu orele (sper că nu cu zilele) tot vreți să comunicați ceva.

Dar viața bate filmul. Povestea ta de dragoste se scrie chiar acum. Are nevoie pe lângă construirea încrederii, de răbdare, de ascultate, de acceptare, de dezvoltare personală și împreună, de putere să treceți peste încercările vieții, de acțiune, de timp pentru voi doi. Și astea nu se întâmplă peste noapte.

După cum vezi comunicarea dintre voi merge dincolo de cuvinte.

În relațiile de lungă durată care au succes, partenerii întrețin relația în fiecare zi prin comunicare.

Vreau să ajut oamenii să-și salveze relația.

Am descoperit care sunt primii 3 pași spre o relație fericită și voi spune în Masterclass ce a funcționat pentru mine. Nu sunt singurii pași, dar sunt primii.

Acest Masterclass este pentru tine dacă:

✔️ Ți-ar plăcea ca voi doi să fiți mai apropiați.

✔️ Vrei să faceți lucruri împreună, să vorbiți și să râdeți ca la început.

✔️ Dorești să rezolvați conflictele printr-o metodă simplă.

✔️ Vrei să afli cum să abordezi divergența de opinii.

✔️ Ți-ar plăcea ca relația să fie prioritară și nu joburile voastre.

✔️ Vrei să înțelegi cum ia el decizii în funcție de stilul de personalitate.

✔️ Dorești să te dezvolți personal ca să fii motorul schimbării.

Câte cupluri știi care se chinuie ani de zile, își distrug sănătatea fizică și psihică și poate chiar au copii al căror viitor este nesigur doar pentru că oamenii nu știu aceste lucruri?

Institutul Național de Statistică (INS) spune că în România scade numărul căsătoriilor iar numărul divorțurilor crește. 1 din 4 cupluri divorțează. Și asta chiar după 20 de ani de căsătorie. Cum se ajunge aici? Sunt multe motive. Fiecare cuplu le are pe ale lui.

Conform INS, în România anual peste 20.000 de copii sunt implicați în procese de divorț.

 

Nu vrei să fii o cifră în această statistică.

Sigur că mai bine un divorț funcțional decât o relație disfuncțională.

În 2020 se vorbea mult despre asta:

„După 25 de ani, Jeff Bezos şi soţia o iau pe drumuri diferite“, „Şeful Amazon poate pierde jumătăte din avere“ sau mai simplu „Jeff Bezos divorţează“ au fost titlurile care au împânzit presa internaţională. „După o lungă perioadă de căutare a iubirii şi o încercare de separare, am decis să divorţăm şi să continuăm ca prieteni“, a declarat cuplul pe Twitter. Divorţul nu ar trebui să fie o ştire; divorţul celui mai bogat om din lume e însă cu siguranţă ceva care atrage atenţia.

Întrebare: Cum să ai tu o relație pe termen lung bazată pe respect și iubire ca să nu fii o cifră din această statistică?

Răspuns: Comunicați, comunicați și iar comunicați!

Nimeni nu poate citi gândurile.

Dar cum să relaționăm dacă nu știm să comunicăm?

Iată doar un exemplu:

Petrina spune în timp ce se ridică furioasă: „Nu asta am vrut să zic despre ce s-a întâmplat? Este adevărul și tu știi asta. Ești prea încăpățânat ca să recunoști asta!”

Petru răspunde: „Nu s-a întâmplat așa deloc. De ce zici asta? EU am dreptate, TU te înșeli. Trebuie să recunoști! ”

Îți sună cunoscut?

Și Petrina și Petru au dreptate, din modul lor unic de a fi. Deși fiecare dintre ei ar vrea să știe… „Cine are dreptate? Eu sau el? ”

Asta e cea mai frecventă problemă în timpul conflictului: partenerii se văd unul pe altul mai degrabă ca dușmani decât ca aliați. Se învinovățesc reciproc pentru problemele lor din relație, ceea ce este distructiv pentru legătura lor emoțională și duce la mai multe resentimente și chiar la despărțire.

„Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale” – I.L. Caragiale

 

Fiecare dintre noi a spus cel puțin o dată că  partenerul „s-a schimbat”. Este absolut normal ca oamenii să se schimbe.

În fiecare zi avem diverse experienţe, la serviciu, cu oamenii cu care interacționăm, în fiecare zi ne transformăm câte puţin şi facem paşi spre creștere într-un fel sau altul. Când unul dintre parteneri nu ţine pasul cu celălalt, apar diferenţe şi acestea se resimt în relaţie.

Odată cu dezvoltarea personală apar alte nevoi, alte priorităţi, alte opțiuni, alte plăceri. Primul care „se schimbă” într-o relaţie este chiar cel care evoluează.

Cel care se schimbă, aşteaptă de la celălalt să ghicească ceea ce s-a produs în el în urma schimbărilor, iar acest lucru este aproape imposibil dacă nu există comunicare şi deschidere.

 

În astfel de situaţii relaţia se încheie, iar partenerii ajung la concluzia că nu se mai potrivesc, fără a realiza ce anume a dus la această nepotrivire, în timp.

Vrei o rețetă magică sau o scurtătură care-ți aduce relația la stadiul ei ideal? Dacă ar fi una ai încerca-o? Ai crede în ea?

Sau vrei o transformare cu rezultate pe termen lung?

Nu cred în transformări miraculoase, tehnici rapide, victorii obținute imediat.

Nici relația ta nu a ajuns în impas peste noapte. S-a transformat în timp.

Ca specialist în comunicare dar și ca femeie care e în aceeași relație de peste 30 de ani, aș vrea să îți spun că am o rețetă magică care funcționează de fiecare dată și transformă relația imediat. Dar nu am.

Dacă ar fi o rețetă așa simplă, crede-mă că foarte mulți oameni de pe planetă ar plăti bani grei să o afle și nu am mai vedea atâtea relații destrămate și copii care fac naveta de weekend între familiile lor monoparentale.

Dar nici nu este o rețetă complicată care funcționează doar în anumite condiții și doar cu anumite ingrediente speciale. Însă este o rețetă care necesită schimbare, transformare și comunicare.

Cine vrea să își schimbe comportamentul? Să ridice mâna sus!

Realitatea este că nu există tehnici imediate. Sau există, dar funcționează doar… imediat. 

Iar tu ai nevoie să îți schimbi cu adevărat relația. Ai nevoie de o gândire nouă.

Când conștientizezi care sunt gândurile tale despre tine și despre persoana iubită, când înțelegi de ce reacționează într-un anumit fel la cuvintele tale, când realizezi care dintre gesturile tale au stârnit un anume comportament la el, când afli cum ia decizii în funcție de tipul său de personalitate, abia atunci începe transformarea ta și a relației tale.

 

Începe TU transformarea ta și vei vedea cum relația ta se schimbă!

Doar 3% dintre români investesc în dezvoltare personală – iar asta se vede în nivelul nostru de trai. Majoritatea crede că a terminat cu școala, cu învățatul.

Refuzăm să învățăm cum să ne comportăm cu partenerul nostru, dar în același timp, ne dorim ca el să fie cavalerul pe cal alb cu care trăim fericite până la adânci bătrâneți.

De ce să parcurgi acest proces și să îți salvezi relația?

În ultima perioadă am vorbit cu foarte multe femei care mi-au zis că ar vrea ca relația lor să fie ca la început. Atunci când aveau fluturi în stomac înainte de întâlnirea cu el.

Altele mi-au zis că ar vrea ca partenerul să fie mai implicat în treburile casei.

Unele se simt judecate, nerespectate, ignorate.

Unele femei ar vrea să fie consultate mai mult atunci când sunt decizii importante de luat pentru familie – casă, schimbare de job, cumpărare mașină.

Unora le e teamă să aducă în discuție diferite probleme de rezolvat pentru că știu că urmează o ceartă.

Altele au renunțat să mai schimbe ceva la el.

Tuturor le spun că e nevoie de răbdare.

Fiecare vrea să fie altfel relația, să facă lucrurile împreună, așa cum au ales la început farfuriile și prosoapele pentru baie.

Dar lucrurile nu se întâmplă așa, de la sine. Voi nu mai sunteți cei de ieri. Trebuie ca unul dintre voi să facă primul pas.

Iar azi e timpul să faci TU acest prim pas.

Informațiile pe care le primești în Masterclass îmbină abilități de comunicare cu metode de dezvoltare personală. 

Ce vei afla în Masterclass?

  • Cum să spui nevoile și emoțiile tale fără să rănești sentimentele partenerului.
  • De ce e important să îți crești încrederea în tine.
  • Ce e „normal” pentru personalitatea sa.
  • Cum te ajută atitudinea să treci peste obstacolele vieții.
  • Care sunt cei 4 piloni ai „Dramei”.
  • 3 pași să rezolvi conflictele
  • Ai acces la informație foarte valoroasă – GRATUIT.
  • Economisești timpul pe care l-ai pierde să cauți aceste informații singură.
  • Ești în TOP 3% români care vor să se dezvolte personal.

 

Dacă relația e importantă pentru tine, vei găsi o cale. Dacă nu este importantă vei găsi o scuză.

Ce spun cei care au aflat ce Stil de Personalitate este partenerul de viață
Mulțumesc pentru șansa minunată pe care am avut-o parcurgând acest test. Dacă ar fi să fac o analogie, testul de personalitate DISC e chiar un DISC PERSONAL, un disc pe care îl "arunci" înaintea ta, pentru a-ți anunța prezența, pentru a-ți contura drumul... pentru a da ocazia unui coechipier înscris în "cursa vieții", să îl ridice, să îl observe atent, să interacționeze cu el, să vrea să parcurgă "informația" înscrisă pe el... Noi toți suntem înzestrați cu „DISC”-uri diferite,... dar, nu-i așa, ce folos să îl asculți de unul singur, când "muzica" lui e important să fie auzită și înțeleasă nu doar de tine (în primul rând), dar și de partenerul de viață? Și cât de frumos e atunci când, ascultând atâtea și atâtea „DISC”-uri în jurul tău, poți înțelege mesajul fiecăruia și ei îl pot înțelege pe al tău? Ce lume mai bogată în sensuri am avea atunci, și mai armonioasă, prin creșterea nivelului de înțelegere? Acesta este DISC:
Descoperă și Tu
Intenția și
Stiința din spatele fiecărui
Comportament
Adina
Îți mulțumesc că ai fost alături de mine și m-ai îndrumat prin interpretarea testului DISC și pentru acele SUPER cartonașe cu tipurile de personalitate. Mă bucur că mi-ai explicat testul de personalitate și mai ales m-ai ajutat în legătură cu diferențele dintre mine și soțul meu. Recunosc, nu m-am gândit că ne-am dezvoltat diferit în toți acești ani deoarece practic noi am crescut împreună. Un alt lucru interesant este că am aflat că sub stres eu devin mai obsedată de ordine, de organizare și el vrea să ieșim să ne relaxăm. Ce bine că ne-am făcut amândoi testul! Acum ne știm punctele forte și zonele oarbe și mai bine, și chiar am făcut un plan să ne alocăm în fiecare săptămână 2 ore doar pentru noi. Mai am de aplicat din testul meu DISC modalitățile prin care mă pot conecta mai ușor cu Dominanții de la birou.😊 Mulțumesc din suflet! Te îmbrățișez cu drag!
Stela

Sunt Vali Ciocioi

Îmi place să mă conectez cu oamenii și mă bucur că ne-am „întâlnit”.

Sunt Trainer și Coach și lucrez de peste 23 de ani cu oameni și pentru oameni.

De profesie farmacist, am avut norocul să încep primul meu job într-o companie internațională. Datorită programelor de dezvoltare personală la care am participat, am înțeles ce competențe am și ce aspecte am de îmbunătățit astfel încât în câțiva ani am avansat rapid în câteva roluri manageriale.

Mi-am dezvoltat punctele forte în timp ce depășeam punctele slabe.

Fiind un copil sociabil și extrovertit am crezut că îmi va fi ușor să mă fac înțeleasă.

Nu a fost chiar așa. Lucrând în vânzări, am înțeles destul de repede că procesul comunicării este întotdeauna despre ceilalți iar „unu este un număr prea mic pentru a realiza ceva măreț”. Mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare și am învățat să vorbesc cu fiecare client „pe limba lui”, în funcție de stilul său de personalitate. Am mutat focusul din interior…către exterior.

Am învățat să ascult și să construiesc încrederea în relațiile mele profesionale dar mai ales personale.

M-am căsătorit foarte tânără pentru că „așa am vrut eu” și anul acesta sărbătorim 28 de ani de căsnicie.

Sunt mama unui tânăr de 25 de ani care comunică gândurile sale în cărțile pe care le scrie. Am deja 3 „nepoate” publicate.

 

Sunt conștientă că nu îi pot învăța pe oameni ceea ce eu nu știu și caut să îmi dezvolt continuu noi competențe. Așa am obținut Certificare Internațională ca Trainer, Coach și Speaker la evenimentul International Maxwell Certification – Orlando 2019.

Și pentru a înțelege mai bine tipologia umană dar și pentru că voiam să îi ajut și pe alții să comunice mai bine, aveam nevoie de un instrument validat care a venit în urma Certificării Internaționale ca Trainer și Consultant în Analiză Comportamentală DISC.

Sunt alături de oameni – ca mine și ca tine – care vor să aibă relații armonioase, să se cunoască pe ei înșiși, să se dezvolte pe plan personal, să comunice mai bine cu cei din jur pentru a-și atinge obiectivele dorite.

Vreau să îți mai zic că de multe ori am fost nesigură, vulnerabilă, aveam nevoie de aprobarea celorlalți pentru acțiunile mele, am crescut, am căzut, m-am reinventat, dar faptul că partenerul de viață mi-a fost alături și că în relația noastră este o bună comunicare, îmi dă forța să devin mai mult, să fiu mai mult, să fac mai mult.

 

Succesul este la îndemână!