Vreau sa ma gandesc

De unde îți vine inspirația?

Dacă ai 10 minute zilnic … poți să îți găsești INSPIRAȚIA

Ție de unde îți vine inspirația? 

Vine de la familia ta? 

Se transmite din generație în generație? 

Este de la profesorul tău de la școală? 

Ai citit în vreo carte?

Ai un mentor sau pe cineva pe care îl urmărești?

De unde te inspiri și cum canalizezi inspirația?

Cu toții am avut un blocaj la un moment dat în viață – uneori mai mult decât am vrea să vorbim și avem nevoie de puțină inspirație pentru a ne aprinde focul și a ne lăsa creativitatea să curgă din nou liber.

Și mie mi se întâmplă să vreau să dezvolt un program sau să scriu un articol ca acesta și să nu îmi găsesc cuvintele. Sau dacă le găsesc nu mi se pare că transmit exact emoția care vreau să ajungă la tine. Și asta se întâmplă când nu sunt destul de concentrată pe ce vreau să fac.

Îți amintești ce ai făcut ieri dimineață când te-ai trezit sau ce ai făcut în prima oră a zilei? Poți povesti toate momentele prin care ai trecut? Dacă nu, atunci ai nevoie de o pauză. Oprește-te pentru o clipă și miroase florile.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât viețile noastre devin mai aglomerate și nu mai suntem la fel de spontani. Nu mai vedem chiar dacă avem ochii larg deschiși, nu mai ascultăm chiar dacă auzim, nu mai comunicăm chiar dacă suntem lângă oameni. 

Este timpul pentru o repornire a vieții – să ne desprindem de problemele noastre de zi cu zi și să ne luăm un moment sau două și să vedem pe ce am pierdut mult timp. Ce merită cu adevărat atenția noastră într-o zi și ce nu. Este timpul să te inspiri! Cum să faci asta?

  • Stabilește-ți un obiectiv – ceva ce ai vrut de multe ori să faci dar ți-a fost frică că nu ai timpul, sau energia, sau resursele pentru a crea planul spre a-l îndeplini. Trebuie să începi de undeva, de la o idee pe care o ai.

 

Fiecare realizare începe de la o idee

Această idee devine apoi o teorie. 

Această teorie devine apoi un fapt, rezultând astfel o realizare. 

Gândește-te doar la obiectivul tău. Începe câte 10 minute zilnic. Apoi vei crește timpul alocat. Oamenii de succes nu au doar un loc de dormit sau de luat masa, au și un „loc de gândit”. Înseamnă că aloc timp dar și un spațiu în care nu sunt deranjați.

Fă-ți un document în agendă sau telefon în care să-ți notezi tot ce îți vine peste zi în minte și se potrivește cu obiectivul tău . Nu merge cu „ o să țin minte”. Pune pe hârtie tot ce ai nevoie, ce crezi că ai avea nevoie, cine te susține, cine se opune, care sunt avantajele, și obstacolele. Pe măsură ce te vei gândi doar la acest obiectiv vei vedea cum imaginația ta îți aduce o mulțime de resurse, vei avea energie și vei găsi și timp pentru asta.

Acest proces este rezultatul celei mai înalte forme de gândire – IMAGINAȚIA.

Există o formă creativă de energie și se manifestă ca imaginația noastră. Când este activată, este capabilă să construiască imagini clare și vii a ceea ce ne dorim.  Când construim o idee, nu trebuie să ne preocupăm de „CUM” să o ducem la îndeplinire. Mai întâi trebuie să construim imaginea și apoi acel „CUM” ni se va arăta. E ca atunci când erai copil și te visai adult și cu cât ai fost mai ancorat în visul tău cu atât el a devenit realitate.

Așa-i că rochia ta mireasă a fost mai întâi în imaginația ta?

O dată ce avem imaginea, trebuie să ne dorim să aducem la realitate această imagine. Aici ieșim din zona noastră de confort și trecem dincolo de limitele sistemului nostru de credințe. Acesta este locul în care îndoielile încearcă să se infiltreze în mintea noastră creând frică și apoi în cele din urmă renunțăm la visurile noastre. Întrebarea despre „CUM” este inutilă, deoarece nu ai putea ști cum, deoarece nu ai făcut niciodată acest lucru înainte, așa că renunță la nevoia de a ști „CUM” și continuă să te concentrezi asupra imaginii.

Acum este momentul în care ideea trece în faza următoare a procesului și se transformă într-un obiectiv. 

Ideea începe să fuzioneze cu tine și vibrațiile tale se schimbă, provocând schimbarea comportamentelor. Aceste schimbări aduc conștientizarea oportunităților care au fost întotdeauna acolo, dar sunt acum vizibile pentru tine și încep să fie în aliniament cu obiectivul tău. Prin credință și încredere în această idee, începi să transformi ceea ce a fost cândva doar un vis în realitate.

Vezi, ai găsit inspirația. Este în tine! În tot ce îți dai voie să faci fără să știi „CUM”.

Succesul este la îndemână!