Cum câștigi încrederea cuiva

Cel mai bun mod de a câștiga încrederea cuiva este să afli mai multe despre persoana respectivă, ce contează cel mai mult pentru ea și cum să vorbești pe înțelesul ei.

Dar știi că încrederea este ca o ecuație de la matematică – și era destul de grea această materie – pe de o parte este cineva care inspiră încredere și de cealaltă parte e cineva care acordă încredere. Dacă ecuația nu este perfect egală, vom vedea că nu reușim nici să acordăm, nici să inspirăm încredere celuilalt.

Ei bine, cum să facem ecuația egală este întrebarea?

Să vorbim pe limba celuilalt, să fim atenți la nevoile lui, la punctele lui forte și la temerile lui. Să fim atenți la stilul de personalitate al persoanei dar și la al nostru.

Cu cât te cunoști pe tine mai bine, cu atât vei ști cum să relaționezi cu ceilalți folosind câteva abilități de comunicare potrivite fiecărui stil de personalitate sau stil comportamental cum i se mai spune din DISC. 

Și pentru mai multe informații în sfera dezvoltării personale, te invit în grupul meu de Facebook și vei afla mai repede ce evenimente organizez: https://bit.ly/retetededezvoltarepersonala