Ce a greșit Cristofor Columb?

Uite că a trecut și Crăciunul, acum vine și Anul Nou și imediat va trebui să o iei de la capăt.

Dacă știi ce vrei în 2022 și ai clar în minte direcția de urmat și care sunt pașii pentru prima lună, pentru prima săptămână, FELICITĂRI!

Dacă te gândești că vei face ce ai mai făcut și până acum, este o variantă, dar nu te poți aștepta la rezultate diferite sau la o promovare, mărire de salariu sau clienți noi pentru afacerea ta. Știi și tu că pentru a avea mai mult decât anul acesta e nevoie de un plan, de o strategie chiar.

 

Succesul nu e o întâmplare!

 

Oamenii care trăiesc după legea întâmplării se așteaptă că viața e ca la ruletă și dai cu zarul și vezi ce pică. Știi că jocurile acestea chiar țin de noroc și azi ai, mâine nu mai ai.

Dacă ratezi planificarea evenimentelor din viața ta, de fapt îți planifici ratarea.

Da. Și știi că am dreptate.

 

Viitorul depinde de tine.

 

La modul cel mai serios te întreb, ai o listă scrisă cu tot ce vrei să obții în 2022?

Hai să nu zicem chiar cu tot, dar cu primele 5 obiective importante pentru tine, pentru afacerea ta sau pentru familia ta, ai o listă?

Dacă ai, ești printre cei care se vor bucura de succes.

Dacă nu ai, începe chiar acum să scrii lista.

 

Alege prioritățile tale în domeniile importante ale vieții tale – sănătate, relația de cuplu, profesional, financiar, parental, etc – ce vrei să faci în fiecare din aceste domenii în anul care vine?

 

  • Scrierea obiectivelor te obligă să îți clarificați gândirea.
  • Scrierea obiectivelor tale face ca realizarea obiectivelor să fie mai probabilă.

 

Lucrez de mulți ani ca Trainer și Coach de dezvoltare personală. Și am lucrat peste 24 de ani în companii multinaționale în care fiecare angajat își setează obiective anual și le evaluează bianual.

De fiecare dată, dar de fiecare dată, când cineva și-a scris obiectivele, am observat că își atingea peste 80% din ele.

Când ai un plan de acțiune și acționezi conform planului, poți să te axezi pe sarcinile cu adevărat importante, e foarte ușor să observi progresul, să te bucuri de micile realizări și ai motivația să mergi mai departe. Desigur că pot apărea obstacole și de aceea se ajustează la jumătatea anului sau atunci când obiectivul a fost atins.

 

Hai să-ți spun un secret – toate obiectivele au obstacole, pentru că te ieșirea din zona de confort pentru îndeplinirea obiectivului este în sine un obstacol și unii se întorc înapoi.

De câte ori ai ieșit din zona de confort, te-ai dezvoltat de fapt.

 

Lasă-mă să explic!

Datorită vitezei cu care se schimbă astăzi lucrurile în orice industrie, e foarte probabil ca în cursul vieții să ai mai multe locuri de muncă și/sau profesii.

Îți vei schimba locul de muncă la un interval de 4-5 ani ca medie: fie vei avea alt post în cadrul organizației, fie te vei muta de la o firmă la alta sau dintr-un domeniu în altul, fie îți vei deschide un business al tău sau vei alege să faci cu adevărat ceea ce îți place. Toate presupun ieșirea din zona de confort. Vei face lucruri noi pentru care poți fi pregătit sau nu.

Oriunde te va duce, vei realiza că aptitudinile și cunoștințele curente vor deveni în cele din urmă depășite și pentru a ține pasul cu schimbările și a avea un standard de viață de care să fii mulțumit, va trebui să te dezvolți, să dobândești noi cunoștințe și aptitudini.

 

Mentorul meu John Maxwell spune –„Cine crede că a terminat cu dezvoltarea personală, este terminat.”

Și dacă te gândești bine „nu poți să dai ceea ce nu ai”.

Iar a fi mai bun într-un domeniu pornește de la propria persoană

Mai mult, nu se întâmplă de la sine.

 

Îți dau o veste: nu se va „întâmplavei face TU să se întâmple. Trebuie să fii intenționat în a te dezvolta. Să ai un plan de dezvoltare.

 

Ținând cont de cerințele neașteptate ale joburilor, ce crezi că se va cere de la tine peste 1 an? Dar peste 5 ani?

Dacă lucrezi într-un domeniu în schimbare – și cam toate sunt – poate în loc să te întrebi: „Pe ce treaptă de carieră voi fi peste 5 ani?”, ar fi bine să te întrebi: „Ce aptitudini pot să dezvolt acum care să mă ajute în viitor să fiu mai bun și să-mi cresc continuu standardul de viață?”

Dacă nu îți planifici singur cariera, nimeni altcineva nu o face în locul tău.

 

Uneori oamenii se descurajează gândindu-se că le va lua prea mult timp, pentru a deveni mai buni. Abandonează înainte să înceapă.

Însă adesea vei observa că doar prin dezvoltarea unor noi obiceiuri o să fie mai ușor decât ai crezut.

 

Rezultatele pe care le OBȚII în viață depind de ceea CE FACI.

 

Deci ce vrei să realizezi în anul 2022?

 

P.S: Cristofor Columb nu și-a stabilit niciun obiectiv. A plecat către lumea nouă fără să știe unde merge, Când a ajuns acolo, nu știa unde se află. Și când s-a întors, n-avea idee unde fusese. Și altcineva e recunoscut ca descoperitorul Americii. ☹☹

 

Cei mai mulți oameni își trăiesc astfel viața, fără o direcție, și știu că TU nu ești unul dintre ei.