Atitudinea unui manager determină succesul echipei sale. Tu ce fel de manager ești pentru oamenii tăi?

Doi manageri s-au trezit într-o dimineață în același oraș. Deși nu se cunoșteau, viețile lor erau atât de identice, încât ai fi crezut că sunt gemeni. 

Experiența, educația și oportunitățile erau ciudat de asemănătoare. Chiar și natura

afacerii lor era aceeași, și amândoi aveau echipe formate din 10 oameni. Dar azi lucrau de acasă. Aveau chiar și același prenume. Niciunul nu era mai presus față de celălalt.

Dar aici se terminau asemănările lor.

Radu Numărul 1 s-a trezit în bâzâitul enervant al alarmei sale. A pus mâna pe telefon și a răsturnat paharul cu apă de pe noptieră. A înjurat în sinea lui

și și-a lăsat capul înapoi pe pernă. „Deci așa proastă va fi toată ziua mea” a mormăit el cu sarcasm.

Soția lui s-a răsucit și a întrebat somnoroasă: „Ce-ai spus?”.

„Nimic!”, a ripostat el. Și s-a uitat invidios la soția lui care putea să mai doarmă încă o oră.

Supărat, și-a aruncat pătura de pe el și și-a înfipt picioarele în papuci. S-a târât până în baie și a luat un prosop pentru a șterge apa din dormitor. Întors în baie, și-a stropit fața cu apă și s-a uitat fix la reflecția în oglindă, nemulțumit și dezamăgit de ceea ce vedea. S-a întors și s-a îndreptat spre bucătărie.

În drumul său prin sufragerie, a călcat cu picioarele goale pe o piesă de Lego. Durerea i-a străbătut tot corpul și a înjurat iar, punând incidentul pe seama nepăsării fiului său de trei ani. Îl va certa mai târziu că nu a strâns toate piesele.

În bucătărie, s-a întins spre cutia de cafea și era goală. „Iar nu a cumpărat cafea!”, a bombănit el.

Cu chiu cu vai s-a târât până la birou. S-a trântit pe scaunul său pivotant și a dat click pe mouse, și s-a holbat la ecranul computerului. În subconștient, mintea lui a început să treacă în revistă rutina zilnică pe care o găsea monotonă și plictisitoare.

Cu un aer de înfrângere și resemnare, a spus: „Hai să începem. Încă o zi la fel ca ieri”.

 „Niciun raport nu e cum ar trebui să fie, iar s-au certat ca chiorii la ședința de buget… și nimeni nu s-a ocupat de stocuri. Să văd ce o facă fără mine! Nu am încredere în niciunul. De ce nu am și eu oameni mai buni în echipă?”

Comportamentul acestui om nu este o chestiune privată. Atitudinea lui s-a răspândit ca un cancer peste tot în jurul lui, și toate așteptările lui proaste au fost îndeplinite.

În aceeași dimineață, Radu Numărul 2 s-a trezit cu 15 minute înainte ca alarma să sune și s-a întins să o oprească pentru a evita să-și trezească soția. Făcând acest lucru, a răsturnat paharul cu apă. A zâmbit la acest accident nefericit și a luat un prosop din baie pentru a șterge apa.

S-a uitat cu dragoste la soția lui care încă dormea. „Este atât de frumoasă!”, s-a gândit el. „Ce norocos sunt!”, a șoptit el.

Soția lui s-a agitat și a întrebat somnoroasă: „Ce-ai spus?”.

El s-a aplecat spre ea și i-a sărutat obrazul. „Te iubesc. Culcă-te la loc, iubito.”

În baie, și-a făcut rutina de dimineață, aranjându-se și pregătindu-se pentru ziua de azi. După ce s-a bărbierit, și-a privit reflexia în oglindă, gândindu-se cât de binecuvântat era să trăiască viața pe care o trăia.

În drum spre bucătărie, a călcat pe o piesă lego cu picioarele goale. Pentru a atenua durerea, și-a amintit bucuria când aseară a construit o navă spațială cu fiul său de trei ani. Deci a găsit piesa care le lipsea.

Aflat acum în bucătărie, a constatat că nu mai este cafea. Și așa e timpul să mai reducă consumul. Și a pus apa la fiert să facă un ceai.

S-a îndreptat spre biroul său cu cana aburindă și a scos un mic carnețel unde ținea o listă cu rutina sa zilnică.

În timp ce-și parcurgea lista de lucruri de făcut, mintea lui a început să se agite cu idei și planuri creative pentru ziua ce tocmai începea. „Va fi o zi minunată!”, și-a spus el.

A deschis rapoartele de la colegi și a constatat că ceea ce au discutat la ședința de ieri a fost înțeles în proporție de 85% și că în vreo 2 zile ar trebui să se rezolve și cu stocurile. Asta e bine. Mai târziu va suna vreo 2-3 colegi să vadă cum se descurcă cu cei mai revendicativi clienți. Are încredere în ei, dar vrea să-i asigure de suportul lui. Zâmbește mulțumit.

„Ce bine că oamenii din echipă se implică în obținerea rezultatelor! A fost de muncă în comunicarea cu ei, dar a reușit să-i motiveze pe fiecare în felul lor.”, își spune în sinea lui.

Nici comportamentul acestui bărbat nu este o chestiune privată. Atitudinea lui pozitivă se vedea în tot și în toate, iar toate așteptările sale bune au fost îndeplinite.

Tu cu cine semeni mai mult?

Cu Numărul 1 sau cu Numărul 2?

Uite am o provocare pentru tine dacă ești manager sau antreprenor și vrei să-ți îmbunătățești rezultatele, să-ți crești afacerea, să-ți dezvolți abilitățile de leadership și să te bucuri de viața ta, de realizările tale.

Totul pleacă de la atitudinea ta și a oamenilor tăi, de la motivația lor.

Dacă ești curios și vrei să afli 3 pași prin care și TU să ai o echipă motivată și oameni responsabili, te aștept la Masterclass Gratuit, miercuri 5 octombrie – ora 20:00 – în care să afli „Cum să-ți motivezi oamenii din ECHIPĂ să fie implicați 100% în obținerea PERFORMANȚEI”.

 

Click pe link: https://bit.ly/3C99nag