Atitudinea face diferența

Ce faci când ai o atitudine negativă?

Atitudinea este singurul comportament pe care oamenii îl pot controla complet. Totuși mulți aleg o atitudine negativă fără să-i conștientizeze efectele. Atitudinea este o poziție pe care o luăm față de cineva sau ceva. Dacă vom înțelege puterea propriei atitudini în viața noastră, majoritatea dintre noi am schimba-o imediat. De câte ori ți s-a spus să îți schimbi atitudinea? Acesta este un îndemn comun de la majoritatea părinților și profesorilor!

Atitudinea este dată de gândurile, sentimentele și acțiunile noastre. Prin gândurile noastre creăm sentimente pozitive sau negative. Corpul urmărește apoi aceste sentimente și acționează în acord cu ele. Acțiunile produc rezultatele din viața noastră. Sună simplist, pentru că este!

Atitudine [Gânduri + Sentimente + Acțiuni] = Rezultate

Imaginează-ți că îți hrănești mintea cu gânduri pozitive și treci prin acest proces. Vei încheia cu rezultate pozitive. Acum imaginează-ți că îți hrănești mintea cu gânduri negative și treci prin acest proces. Ce rezultate crezi că vei obține? Are sens, nu-i așa?

Dacă schimbăm gândurile, ne putem schimba atitudinea, ceea ce în cele din urmă va schimba rezultatele.

Viața este 10% ceea ce ți se întâmplă și 90% cum reacționezi la ce ți se întâmplă.” – John Maxwell

Cea mai mare diferență dintre oamenii care au succes și cei care nu au, este modul de gândire și atitudinea. Nu mă refer la IQ, ci la faptul că oamenii de succes gândesc diferit față de restul oamenilor. Cei de succes cred că totdeauna există o soluție, un răspuns. Au o atitudine pozitivă și nu uită unde vor să ajungă. Ceilalți îl iau pe nu în brațe, precum în povestea din copilăria noastră – „Fetița care l-a luat pe NU în brațe.”

Eu nu pot, eu nu cred, eu nu sunt în stare, mie nu o să-mi iasă, nu cred că cineva este interesat ce ceea ce spun eu etc. Toate acestea duc la o imagine de sine scăzută, la sentimente negative și rezultate în consecință.

Desigur poți să gândești negativ și despre cei din jurul tău, acasă sau la serviciu. Te-ai întrebat ce percep ceilalți? Oricât de mult te abții să nu expui aceste gânduri, ele se văd în expresiile feței, în atitudinea ta. Tuturor ne place să fim înconjurați de oameni care ne plac, care cred în noi, care ne ajută să ne împlinim visul. Așa că îți recomand să refuzi gândurile negative de orice fel!

Am lucrat mulți ani în vânzări. Aici e foarte importantă atitudinea pe care o ai față de clienți. În vânzări poate lucra oricine, cu condiția să aibă o atitudine potrivită. Nu uita, clientul are propria părere față de produsul vândut, față de companie sau față de tine. Tu îi poți schimba această atitudine! Desigur nu peste noapte și nu la toți clienții.

În cei 15 ani ca director de vânzări am văzut sute de candidați la interviu. De fiecare dată l-am ales pe cel care își păstra atitudinea pozitivă, chiar dacă se confrunta cu o situație negativă. Am angajat oameni fără experiență în vânzări sau în piața în care lucram pentru că aveau o atitudine pozitivă. De ce? Pentru că abilitățile se pot învăța, însă atitudinea e mai greu de schimbat. Schimbarea trebuie să vină din interiorul tău. E nevoie să-ți schimbi gândurile, să le înlocuiești cu altele, să ai o nouă mentalitate. Gândurile controlează atitudinea către un rezultat specific.

Cum reușesc eu să am o atitudine pozitivă?

Mă gândesc că e ceva bun în fiecare întâmplare a vieții. Chiar și această pandemie va trece. Doar nu suntem în filmul „Ziua Cârtiței” în care fiecare zi e la fel dacă nu schimbi ceva? Ce preferi: să mă crezi pe mine că va trece pandemia sau să crezi că nu se va termina niciodată? Vezi, aici apare atitudinea!

Trebuie să cultivi o atitudine pozitivă pentru că ea este cea care îți determină comportamentul. Te invit să te gândești la telefonul mobil. Ceea ce poți face cu telefonul tău depinde în totalitate de sistemul lui operare, android sau iphone. Același lucru este valabil și pentru noi: ceea ce putem face în viață depinde în totalitate de atitudinea pe care o avem. Dacă alegi o atitudine pozitivă, vei reuși să vezi părțile pozitive chiar și în situațiile negative.

 Eu am înțeles până acum că:

  • Viața e plină cu bune și cu rele.
  • Nu pot controla unele lucruri bune sau rele.
  • Unele lucruri bune și unele lucruri rele mă vor găsi – indiferent ce fac.
  • Dacă privesc viața în mod pozitiv și cele bune și cele rele vor deveni mai bune. Garantat!
  • În schimb, dacă privesc viața în mod negativ, atât lucrurile rele cât și cele bune, vor fi toate rele. Mai rele!

 

Și răspunsul întrebării din titlu:

Schimbă-ți atitudinea! Pornește cu gândul acesta și decide că de astăzi alungi gândurile negative și îți impui o atitudine pozitivă! Succesul e la îndemână!!!